Bangkok old Town

Wij zijn op de eerste dag hier naar toegetrokken omdat het iets was dat we niet wilden missen! We zijn begonnen in ‘the grand palace’ en ‘Wat prha Kaeo’ (tempel met de smaragden Boedha) op het Sanam Luang-plein. Het is enorm druk en toeristisch. Vermoedelijk was het bij ons nog drukker dan anders omwille van het overlijden van de koning. Prijs: 500 THB = 12,52 euro p/p.

Tip! Draag gepaste kleding, anders wordt je niet toegelaten of kan je ter plekke kleding kopen die gepast is om binnen te gaan. Bedek schouders en benen: geen sjaal gebruiken om je schouders te bedekken maar een vestje of truitje met lange mouwen. Draag ook geen slippers maar gesloten schoeisel.

Na deze belangrijke stop  zijn we naar ‘Wat Pho’ gegaan. Deze tempel ligt om de hoek en is een stuk rustiger en aangenamer om rond te wandelen. In deze tempel vindt je de enorm liggende Boeddha! Het is een ‘challenge’ om deze volledig op de foto te krijgen. Prijs: 100 THB = 2,5 euro p/p

Tip! Wandel ook eens rond op het domein van ‘Wat Po’, het is er enorm mooi en persoonlijk vonden wij dit zelfs fijner om te doen dan het grote paleis.

Vanaf ‘Wat Pho’ kan je te voet wandelen naar de ‘Tha Thien Ferry’-pier. Vraag zeker de weg als je het niet vindt want het is geen grote, mooie pier! Het ligt verdoken op het einde van een straat en je wandelt eerst langs een paar kraampjes voor je aan de ‘echte’ pier uitkomt. Hier kan je de ferry nemen naar de andere kant, deze stopt aan de ‘Wat Arun Ferry’ pier. Op amper twee minuutjes ben je aan de andere kant en het kost minder als een euro!

Tip: Wij hadden een superlekkere lunch nabij de Tha Thien Ferry pier. Wij hebben hier gegeten voor minder dan 4 euro en het was écht heel goed. Ik vind het geweldig dat je zo lekker kan eten voor deze prijzen!

Wat Arun wordt ook wel de tempel van de dageraad genoemd. We betaalden 50 THB per persoon.

Tip: bezoek deze tempel in de late namiddag omdat de zon er dan op schijnt, dit is een prachtig zicht! Helaas was het bij ons redelijk bewolkt dus hebben we minder dit effect gehad.

Tijdsduur: Wij zijn rond 9u s’morgens vertrokken en waren met deze drie stops klaar rond 16u, inclusief een stop voor lunch en een stop voor een smoothie op een terrasje te drinken. In Bangkok zijn er enorm veel tempels om te bezoeken, maar omdat er ook nog vele andere zaken zijn te beleven, hebben wij het hier bij gehouden.

Een gedachte over “Bangkok old Town

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s