Bangkok: Longtailboat door de klongs & Chinatown

Twee must-do’s in Bangkok! De rivier Chao Praya bevindt zich volledig om en rond Bangkok. Vanaf verschillende pieren (Tha’s) kan je een longtailboat nemen die je over verschillende delen van het water brengt. Als je ver genoeg gaat, kom je terecht in de kleinere ‘kanaaltjes’ en kan je zien hoe mensen wonen in teakhouten huizen, eveneens passer je orchideeën-farms.  Tip! Spreek een prijs af op voorhand! Voor 2uur mag je ongeveer 1500 THB rekenen.

Wij zijn in de voormiddag begonnen met het zoeken naar een longtailboat die we konden nemen aan een gunstige prijs. We hebben gevraagd om ons met de longtailboat af te zetten aan de pier in Chinatown. De grootste Chinese wijk ter wereld ligt namelijk in Bangkok! Straten lang zie je Chinese lichtreclames.

Wij zijn begonnen met even op adem te komen en iets te verfrissend te gaan drinken. Vervolgens zijn we begonnen met het ontdekken van Chinatown met een bezoek aan de ‘Wat Traimit’, dit is een tempel aan het begin van Chinatown. Deze is open van 9u tot 17u. Eveneens hebben wij de Sampeng Lane gedaan, een smalle bazaarstraat die het hart van Chinatown vormt. Deze is open van 9u tot 18u.

S’avonds verandert de hoofdstraat, Yaowarat, van Chinatown in één van de grootste foodlocaties ter wereld. De foodmarket begint vanaf 19u ongeveer. Wij hebben in tussentijd iets gaan drinken in de Starbucks op Yaowarat, wat een supergezellig terras had met sfeervolle verlichting. Tip: Doe Chinatown in de namiddag om af te sluiten en te kunnen eten op Yaowarat. Alle restaurantjes zetten tafeltjes en stoelen buiten en je kan eten op straat. Het is echt superlekker en de sfeer is onbeschrijflijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s