Ayutthaya

Ayutthaya is de oude Siamese hoofdstad van Thailand en bevindt zich op ongeveer twee uur rijden van Bangkok. Het grote verschil met de tempels in Bangkok is dat degene in Ayutthaya uit een ander tijdperk komen en een stuk ‘ouder’ zijn. In deze stad voel je de geschiedenis!

Tip: De meeste tempels en bezienswaardigheden sluiten ongeveer rond 16u dus het is belangrijk om op tijd te beginnen aan je daguitstap.

Wij hebben een minivan genomen vanaf het busstation en betaalden voor de minivan 40 THB per persoon. In Ayutthaya aangekomen hebben we een privé tuk tuk genomen die ons heeft gebracht naar de verschillende tempels en bezienswaardigheden. Wij hebben ongeveer 1500 THB betaald en de Tuk Tuk heeft ons heel de dag meegenomen en is ook gestopt voor een lunch. We hadden van te voren een kaartje afgedrukt en aangeduid welke tempels we wilden zien maar eigenlijk was dit overbodig want de Tuk Tuk chauffeur bracht ons langst de belangrijkste punten zonder dat we dit moesten aangeven. Wij zijn op het einde van de dag afgezet aan de minivan terminal dicht bij de markt en waren op een tweetal uur terug in Bangkok. Persoonlijk lijkt dit een goedkopere optie dan dit georganiseerd te doen als excursie, dus informeer zeker naar de prijzen voor je vertrekt! 

Tuk Tuk chauffeurs die op jou wachten als je een tempel bezoekt.

Tip! Je kan aan de eerste tempel die je bezoekt een kaartje kopen waarmee je alle tempels kan bezoeken in Ayutthaya. Dit komt op 220 THB per persoon en is dus voordeliger dan overal apart te betalen.

We zijn begonnen aan ‘Wat Yai Chaya Mongkol’ een levendig tempelcomplex waar je honderden intacte boeddhabeelden terug kan vinden. Er ligt ook een 7 meter lang liggende Boeddha. Bij deze Boeddha is het belangrijk om armen en benen te bedekken, als ook op de tempels zelf.

Vervolgens zijn we naar de ‘Wat Phra Mahathat’ gebracht. Dit is een tempelcomplex waarbij de absolute blikvanger het Boedhahoofd in de boomwortels is.  

Hierna bezochten we de ‘Wat Phra Si Sanphet’ waarvan de drie chedi’s (lijkt op torentjes) het hoogtepunt zijn.

Deze drie bovenstaande tempelcomplexen vonden wij de ‘toppers’ van Ayutthaya en zeker de moeite waard om te bekijken! 

Wat Lokayasutharam

Daarnaast zijn we ook naar de ‘Wat Lokayasutharam’ geweest. Dit is een 37 meter lang liggende Boedha. Ook hier gepaste kleding voozien wanneer je (van dichtbij) op de foto wil gaan! 

Wat Chai Watthanaram

Als voorlaatste werden we gebracht naar de ‘Wat Chai Watthanaram’. Eerlijk gezegd leek dit wel vrij sterk op de tempelcomplexen die we al hadden gezien gedurende de dag. 

We zijn geëindigd aan de ‘Wat Phukhao Thong’. Dit is een tempel die buiten het centrum ligt.  Het zou een mooi uitzicht bieden over de omgeving. Helaas waren ze deze aan het renoveren waardoor we er niet op konden. Hij stond ook erg scheef. 

Wanneer je meerdere dagen tijd hebt in Bangkok, is Ayutthaya een absolute must-do! Het is fijn om de oude cultuur van Thailand op te snuiven. 

Een gedachte over “Ayutthaya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s