Good vibes only: 5 tips om je meer relaxed te voelen

We hebben er allemaal wel eens last van, de ene al wat meer als de andere. Stress is iets waar we voortdurend mee geconfronteerd worden en wat een grote invloed heeft op onze levenskwaliteit. Stress kan enorm veel oorzaken hebben. Als je dag in dag uit het gevoel hebt je te moeten haasten en niet tot rust te komen, dan kan dit zorgen voor een gespannen en geagiteerd gevoel. Anderzijds kan te weinig doen en weinig om handen hebben ook leiden tot stress. Je hebt of krijgt het gevoel weinig nut te hebben en futloos te zijn. In deze blogpost zal je een tal van tips vinden om beter tot rust te komen en meer te genieten van het leven.

  1. Je leeft maar één keer

Kort en bondig: je leeft maar één keer. Probeer er het volle uit te halen en bedenk voor jezelf wat voor jou belangrijk is in het leven. Dit kan van alles zijn: reizen, carrière maken, iets betekenen voor anderen, veel tijd spenderen met vrienden en familie,… Wees jezelf bewust van wat belangrijk is voor jezelf en noteer per dag waar je dankbaar voor bent. Probeer te genieten van de kleine dingen en hier meer bewust van te zijn. Dit zorgt ervoor dat het leven minder gaat aanvoelen als een sleur en dat alle dagen op elkaar lijken.

2. Loop jezelf niet voorbij

Als je voortdurend bezig bent, zal je nooit tot rust komen. Je hebt geen tijd om even na te denken en nadenken zorgt ervoor dat je het leven beter en helderder kan zien. Wanneer je fulltime werkt, is het slim om te werken met een agenda. Probeer niet te veel op korte tijd te plannen. Dit maakt dat je plannen minder gaan aanvoelen als een verplichting en je er meer van kan genieten.

Zorg er ook voor dat je niet te ver in de toekomst plant, behalve als het gaat over belangrijke zaken. Als je met vrienden weken van te voren afspreekt, weet je toch nog niet hoe je die dag zelf gaat voelen. Wie weet ben je die week echt vermoeid en zie je het niet zitten om iets te doen, waardoor het opnieuw gaat aanvoelen als een verplichting. Probeer max. 2 weken van te voren te plannen.

3. Steek je tijd in wat belangrijk is

Spreek niet af met mensen omdat het moet, en probeer ook mensen los te laten waarvan je het gevoel hebt dat er veel van jouw energie aan verloren gaat. Probeer enkel met mensen af te spreken die jou kunnen opladen met inspiratie of motivatie of jou doen ontspannen. Het klinkt cliché maar tijd is kostbaar dus als het vermoeiend is om met bepaalde mensen af te spreken, moet je hier echt niet jouw energie in verspillen.

4. Maak je niet druk in wat anderen van je denken

Het geluk van jouw leven hangt af van de kwaliteit van jouw gedachten. Als je voortdurend negatief denkt en piekert is het logisch dat je je ook minder goed in je vel gaat voelen. Je kan niet veranderen hoe andere mensen over je denken dus probeer dit ook niet te doen. Hou van je leven en wees gelukkig. Wees ervan bewust dat je niet voor iedereen goed kan doen. Je kan ook je gedachten eens opschrijven, vaak helpt het om ze eens op papier te zien.

5. Zorg voor een gezonde levensstijl

Wees jezelf bewust van jouw manier van leven:

  • Zorg voor een gezond dag/nachtritme: probeer zoveel mogelijk op hetzelfde tijdsstip op te staan en te gaan slapen. Zelf werk ik in een shiftensysteem waarbij ik elke dag andere uren werk, wat maakt dat dit puntje een echte challenge is voor mezelf. Ik probeer uit te slapen te beperken tot 1x per week.
  • Eet voldoende fruit: vitamines zijn enorm belangrijk om jouw weerstand te verhogen. Probeer 2 à 3 stukken fruit per dag te eten.
  • Drink niet teveel cafeïne: cafeïne heeft een halfwaardetijd van drie uur wat maakt dat een koffie of andere drank pas na drie uur de helft van zijn sterkte heeft verloren. Drink na 16u dus geen energiedrankjes of koffie meer.
  • Eet kleine porties en dit verspreid over de dag: hierdoor ga je minder snel het gevoel hebben een overladen maag te hebben en je ook beter in je vel voelen.
  • Beweeg: Bewegen is enorm belangrijk om fit en gezond te blijven. Probeer elke dag een kleine wandeling te maken, neem de trap ipv de lift, zorg voor een sportmaatje,…
  • Maak tijd voor de dingen die jij ontspannend vindt. Dit kan over van alles gaan: een bad nemen, een goed boek lezen, een avondje netflix. Zorg voor genoeg van deze kleine ontspan-momentjes.

Relax – refresh – recharge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s