Natuur opzoeken in Drenthe (1)

Vorig jaar hebben we verbleven ter hoogte van de Veluwe in Nederland in een Tiny house. We wilden dit jaar graag iets gelijkaardigs doen en met wat opzoekwerk ontdekten we dat er rondom Drenthe maar liefst drie nationale parken liggen.

Aangezien we pas s’avonds konden vertrekken op weekend vanuit Antwerpen hebben we eerst een tussenstop gedaan aan de Veluwe en overnacht in het hotel ‘De Echoput’. Een prachtig en modern hotel waar we een goede nachtrust hebben gehad en een lekker ontbijt hebben benut voor we doorreden naar Drenthe. Vanaf de Veluwe is het nog een klein uurtje rijden.

Voor ons verblijf hebben we gekozen voor Lanka Bungalowpark. Hun slogan ‘hoor de stilte’ klopt volledig. Het Bungalowpark ligt vlak aan het nationale park ‘Dwingelderveld’ en ook het bezoekerscentrum ligt op 5-10 minuutjes rijden. Voor je begint met wandelen is het interessant om hier eerst even te stoppen zodat je informatie en een gratis kaart kan meenemen met de routes op.

In het Lanka Bungalowpark hebben we de ‘Oldambster’ gehuurd voor twee nachten. Het heeft een groot kookeiland en enorm veel ramen waardoor je veel lichtinval hebt en zicht op de bomen. Het heeft een zithoek met een open haard, twee slaapkamers en twee badkamers en kan dus ook perfect verhuurd worden voor vier personen. We werden vriendelijk en enthousiast onthaald en hebben dagelijks een praatje gemaakt met de sympathieke eigenaars.

Tijdens ons weekendje hebben we ook het nationale park ‘Drents-Friese Wold’ bezocht. Ook hier is er een bezoekerscentrum waar je op voorhand terecht kan voor meer informatie. Dit nationale park is enorm groot, het is dan ook één van de grootse natuurgebieden van Nederland. Het omvat ongeveer 6000 hectare natuurgebied. Het is dus een prachtige setting om vele wandelingen te maken. Tijdens onze wandelingen kwamen we soms twee uur lang niemand tegen! Wanneer je graag ongerepte natuur wil verkennen en wilde dieren wil spotten, is dit de ideale bestemming. Wij komen zeker nog terug!

Heb jij al één van de natuurparken bezocht? Wat zijn je indrukken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s