Nikko, daguitstap vanaf Tokyo

Toen we vertrokken op reis naar Japan, stond Nikko niet op onze planning. We hebben dit, verbazingwekkend genoeg, niet tegengekomen tijdens onze reisvoorbereidingen. Op de luchthaven zaten we naast een vriendelijke man die een praatje met ons begon en ons deze tip gaf. Na een beetje opzoekwerk wisten we zeker dat dit niet mocht ontbreken in onze reiservaring. Nikko bestaat uit prachtige, oude tempels in een natuurrijke omgeving. Het is fascinerend dat je na twee uur reizen een oase van rust vindt. We hadden een mooie, zonnige dag wat ervoor zorgde dat we knappe herfstbeelden te zien kregen.

Als je de Japan rail pass hebt, kan je hiermee de treinreis naar Nikko maken zonder extra kosten. Je kan de Shinkansen vanaf Tokyo station nemen tot in Utsunomiya (ongeveer 50 minuten) en vervolgens overstappen op de JR Nikko-lijn tot aan het JR Nikko-station (ongeveer 45 minuten). Je bent dus een kleine twee uur onderweg. Best is om op voorhand de reisroute op te zoeken en de treinuren. Hyperdia is hier een heel handige app voor. Zelf vertrokken we op tijd omdat de belangrijkste bezienswaardigheden reeds sluiten om 16u vanaf de herfst. Als je gaat voor één dag is het echt belangrijk om voldoende tijd te voorzien.

Als je bent aangekomen in Nikko station, kan je een buskaart kopen. Met deze buskaart kan je onbeperkt op en afstappen van de bus op de reisroute tussen Nikko station en de Chùzenji onsen. Je kan hier dus de belangrijkste bezienswaardigheden mee bekijken. Wij betaalden hier 2000 yen voor en dit is twee dagen geldig.

Wij onze toer begonnen met een stop aan de Kegon waterval. Je doet er ongeveer 50 minuten over vanaf Nikko station. Onderweg heb je een prachtig uitzicht vanaf de bus. De Kegon Waterval is een 100 meter hoge waterval die wordt gezien als één van de mooiste van Japan. Aan de waterval kan je met een lift naar beneden gaan waardoor je een prachtig uitzicht hebt vanaf een platform dichtbij. Voor dit platform betaal je 550 Yen per persoon. Vlakbij de Kegon waterval vind je het indrukwekkende Chuzenji meer, wat zeker de moeite is om van dichtbij te bekijken. Het meer ligt aan de voet van de Nantai-berg, de vulkaan van Nikko. Voor deze stop mag je een tweetal uur rekenen.

Onze volgende stop was de Unesco World Heritage site waar we zijn begonnen met een bezoek aan de Toshogu Shrine. Deze tempel wordt beschouwd als één van de mooiste van Japan. Voor een bezoek aan de Unesco site reken je best een drietal uur.

Na rond te wandelen en enkele indrukwekkende tempels bekeken te hebben op de Unesco World Heritage site, hebben we onze dag afgerond met een bezoek aan de Shinkyo brug. Deze kan je altijd bezichtigen en heeft dus geen sluitingstijd. Je betaalt 300 Yen als je over de brug wil lopen.

Na het bezoeken van de Shinkyo brug zijn we terug gegaan naar het station om onze daguitstap te eindigen en terug te keren naar Tokyo. Nikko mag dus zeker niet ontbreken wanneer je reist naar Tokyo, Japan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s