Onthaasten in Drenthe (2)

Na ons bezoek aan Drenthe in februari 2019 wilden we graag nog een keer terug gaan naar dit magische plekje in Nederland. Al snel werd er een nieuw weekendje gepland in april. Drenthe bestaat namelijk uit drie nationale parken waarvan het nationale park ‘Drents-Friese Wold’ uit ongeveer 6000 hectare natuurgebied bestaat. Het is dus enorm groot en één van de grootste natuurgebieden in Nederland.

Deze keer boekten we een bungalow via Landal GreenParks. Hun park ‘Landal Hunerwold State’ ligt namelijk vlak aan het nationale park ‘Drents-Friese Wold’ waar we graag de natuur verder wilden verkennen. In februari lag ons huisje namelijk dichter bij het Nationale park ‘Dwingelderveld’ waar we toen voornamelijk hebben gewandeld.

We boekten de bungalow ‘4CE’ waar er een sauna in het huisje zit. Ideaal om in te ontspannen na een lange dag wandelen! De slogan ‘Een Nationaal Park als achteruin’ klopte volledig. Bij het inchecken kregen we namelijk een sleutel mee waardoor we vanaf het park rechtstreeks via een poortje in het Nationale park terecht kwamen.

Het ‘Drents-Friese Wold’ is woester qua natuur, wat maakt dat het even zoeken is om een goede wandeling te maken. Wij kochten een kaart aan in het bungalowpark waar er een aantal goede wandelroutes op staan aangeduid. Het is magisch om een wandeling te maken in de avond rond 19u tegen zonsondergang aan, het wordt stiller en het bos komt volledig tot leven. S’nachts is er een prachtige sterrenhemel te zien doordat dit één van de donkerste plekjes is in Nederland.

Mooiste plekjes van het ‘Drents-Friese Wold’ zijn:

  • Het Canadameer (ligt links van de Kale Duinen). Onderweg naar het Canadameer heb je de kans om tegen zonsondergang wilde herten te zien!
  • De Kale Duinen waar je een uitkijktoren terug vindt. Honden zijn hier niet toegestaan van 15 maart tot 15 augustus waardoor we dit enkel vanaf het hek hebben kunnen zien en helaas niet op het prachtige gebied zijn kunnen gaan. Er lopen onder andere schapen los rond.
  • Doldersummer Veld: Ook hier kan je tussen de hekken (waar het vee zich bevindt) niet terecht met honden. Wij maakten een wandeling rond het Doldersummer Veld. Dit is de paarse route of heideroute. Op het Doldersummer Veld kan je de Schotse Hooglander zien!
  • Berkenheuvel: prachtige wandeling door het bos. Wij wandelden de blauwe route (Kraaiheide wandeling) en wandelden door tot aan ‘Hoekenbrink’, een mooie vlakte met een meer in!

Drenthe was een unieke ervaring en een absolute aanrader wanneer je nood hebt aan rust en wil kunnen genieten van prachtige, wilde natuur. Ben je al eens in Drenthe geweest? Wat vond jij het mooiste plekje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s