Den Haag/ Scheveningen

Wij verbleven reeds twee maal in den Haag, steeds op het einde van het jaar. Een blogpost kon dan ook niet ontbreken! Den Haag is de grootste stad aan de noordzee. Het parlement en de Nederlandse regering bevinden zich hier. Tevens zit het internationaal gerechtshof en internationaal strafhof ook in den Haag. Je vindt er tal van historische gebouwen, je kan er goed rondwandelen, shoppen en hebt een badplaats (Scheveningen) vlak in de buurt.

Wij verbleven reeds twee maal in de Crowne Plaza op de promenade in Den Haag. Omdat we oudjaar kwamen vieren, mocht het voor ons wel iets ‘chiquer’ zijn. Het is een modern vijsterrenhotel met prachtige kamers. Wij namen een clubkamer dat grote ramen heeft tot op de grond. Het ontbijt is uitgebreid en erg lekker! Vanaf de Crowne plaza is het een dertigtal minuten stappen tot in het centrum. Onderweg kom je het vredespaleis tegen waar het internationaal gerechtshof zich bevindt. Ook bevinden er zich een aantal organisaties die zich bezighouden met internationaal recht en politiek. Zelf ben ik hier niet zo met bezig, maar het is wel fijn om te weten dat de stad internationaal gekend is.

Wij namen ook een kijkje in het binnenhof, het bestuurscentrum van de Nederlandse politiek. Het is een mooie plaats waar je prachtige foto’s kan nemen. Zeker de hofvijver is een aanrader om tegen zonsondergang te bezoeken. Je hebt er een mooi uitzicht over de hoge gebouwen van de stad.

Er zijn vele leuke plaatsen en gezellige straatjes om te winkelen in den Haag. De grote marktstraat is de plaats waar je de bekendere winkelketens vindt. Samen met de Spuistraat en de Vlamingstraat vormt dit het shoppingcentrum. Je vindt hier ook de Passage terug, het oudste winkelcentrum van Nederland. Het is een UNESCO-monument, dat zeker de moeite waard is om even naar te gaan kijken. Persoonlijk had ik het zelf iets groter verwacht. Kijk zeker ook verder dan de grote winkelstraten. Stap rond, wandel en ontdek zelf! Zo kom je terecht bij leukere, kleinere winkels.

Wil je lekker eten na een dagje rondwandelen in den Haag? Dan is Jamie’s Italian, gelegen in het centrum, een aanrader! Ik hou enorm van Italiaans eten en wou dit adresje dus zeker uitproberen. Het is betaalbaar, maar van hoge kwaliteit! De charcutrieplank als voorgerechtje mag zeker niet ontbreken. Wij vinden het jammer dat het zo ver is gelegen van ons, anders gingen we zeker meermaals terug!

De volgende dag gingen we een dagje naar Scheveningen, een badplaats die vlakbij den Haag ligt. Wij vonden het heel leuk aan dit weekend dat je stad kan combineren met een bezoekje aan de kust. Je kan lekker uitwaaien en een goede strandwandeling maken. Scheveningen heeft ook een grote pier met tal van winkeltjes en eetgelegenheden. Het is zelfs één van de mooiste pieren ter wereld. Aan het strand zelf vindt je ook nog tal van winkeltjes en horecazaken.

Laat gerust weten wat je van deze blogpost vond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s