Kyoto

Een prachtige highlight van Japan dat niet mag ontbreken in je reisschema. Snuif de oude cultuur op en wandel rond in authentieke straatjes met typische houten huisjes. Daarnaast is er nog zoveel meer te zien en te doen in Kyoto!

Verblijf

Wij verbleven vier nachten in Kyoto en dit was voor ons voldoende om dit prachtige deel van Japan volop te kunnen ontdekken. Wij verbleven in het ‘Solaria Nishitetsu Hotel Kyoto Premier’, een viersterrenhotel en betaalden hier ongeveer 1000 euro voor twee personen voor, ontbijt inbegrepen. Verblijven in Japan is niet goedkoop, en zeker niet in Kyoto. Zelf wilden we een hotel boeken op een goede locatie met wat luxe. Het hotel is geopend in 2017 en ligt langs de rivier de Kamo.

In de Kyoto tower, vlakbij het Kyoto station, vindt je op de derde verdieping de toeristeninformatie. De Kyoto tower is eveneens een observatieplatform met uitzicht over de stad. Wij hebben dit zelf niet gedaan. Een kaartje voor de Kyoto City bus voor 24uur kostte ons 600 Yen per persoon.

Onze aanraders:

1. Higashiyama district/ Gion

Het Higashiyama gedeelte is een prachtige plaats om het traditionele, oude Kyoto te ontdekken. Het belangrijkste gedeelte ligt tussen de Kiyomizudero tempel en Yasaka Shrine. Je vindt er tal van kleine straatjes met traditionele houten winkeltjes. Je hebt er zelfs een Starbucks in de klassieke Japanse stijl!

Gion mag niet ontbreken bij een bezoek aan Kyoto. Het is één van de laatste, echte Geisha wijken van Japan. Je ziet er dus het ‘authentieke’ Japan terug, met prachtige houten gebouwen en klassieke architectuur. Gion is niet groot en je kan er zeker een uur vullen met het rondwandelen door de prachtige straatjes. Wie weet heb je wel geluk en kan je een Geisha spotten! Wanneer je een mooie foto wil trekken aan de pagoda in Gion, kan je best laat in de avond gaan. Zelf gingen wij op een regenachtige avond een kijkje nemen en was het er haast verlaten. De perfecte plaats om mooie foto’s te kunnen maken!

2. Kiyomizudera tempel

Dit is een oude, houten boeddhistische tempel met een prachtige veranda aan het hoofdgebouw dat een indrukwekkend uitzicht geeft over de stad. Deze tempel is eveneens onderdeel van het werelderfgoed. Jammer genoeg stond de tempel bij ons in de stellingen omwille van werkzaamheden. Tip: Wanneer je tegen zonsondergang gaat, heb je een prachtig uitzicht!

Info: De tempel is geopend van 6u tot 18u en de toegangsprijs is 400 Yen. De tempel behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Deze tempel bevindt zich in het Higashiyama district.

3. Fushimi Inari Shrine

De Fushimi Inari Shrine vormt een lang pad met duizenden oranje poorten tot aan de top van de Inari heuvel. Je komt er onderweg enkele rustplaatsen/galerijen tegen. Het is een prachtige plaats die je zeker moet bezoeken bij een bezoek aan Kyoto! Tip: sta vroeg op om de massa en drukte te vermijden en om foto’s te kunnen maken zonder andere toeristen. Hoe hoger je gaat op het pad, hoe rustiger het wordt.

Achtergrond: De Fushimi Inari Shrine is een belangrijke Shinto shrine (heiligdom) in het zuiden van Kyoto. Het is bekend om zijn duizenden Torii-poorten die zich uitstrekken over een netwerk van paden. De paden leiden naar de top van de heilige berg Inari op 233 meter hoogte. Fushimi Inari is de belangrijkste heiligdom gewijd aan Inari, de Shinto-god van de rijst. Je zal er vele vossenbeelden terug vinden aangezien men denkt dat vossen de boodschappers van Inari zijn. Het heiligdom is vooral bekend door de vijf schrijnen die worden verbonden door duizenden Torri-poorten die allen zijn gedoneerd door personen.

Wat zijn Torri-poorten? Één of meerdere torii poorten markeren de nabijheid en ingang aan van een heiligdom. De meesten bestaan uit hout en zijn oranje/zwart geschilderd. De duizenden Torri-poorten zijn allen gedoneerd door bedrijven, personen, families, … Ze vormen de verbintenis tussen enkele galerijen onderweg naar de top.

Info: Vanaf Kyoto station kan je de trein nemen met de JR Nara Line tot aan JR Inari station. Dit is inbegrepen bij een JR rail pass en je doet er slechts een kleine tien minuten over. Je brengt er in totaal een 2 à 3 uur door. Je kan het elke dag gratis bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang. Tip: Trek goede wandelschoenen aan!

4. Bamboo-forest / Arashiyama.

Op onze laatste dag stonden we erg vroeg op en starten we onze dag met een bezoek aan het Bamboo-forest. Je zou verwachten dat dit een groot bos is, maar het is toch een stuk kleiner dan ik eerst dacht. Niettemin zeker een bezoek waard! Arashiyama is een prachtig gedeelte in Kyoto gelegen aan de rivier ‘Katsura’. Ook hier vindt je tal van prachtige tempels en shrines terug! In de herfst is het opnieuw erg mooi om te genieten van de prachtige herfstkleuren.

De Togetsukyo bridge en omgeving vormen het (toeristische) centrum. Stap wat verder weg langs de rivier en wie weet ontdek je net zoals ons een Zen-tempel midden in het bos! Daarnaast ontdekten we een roeibootje waarmee we de rivier konden oversteken en zo terecht kwamen in een restaurantje aan de overkant van de rivier.

Zowel met de trein als bus ben je een 30-tal minuten onderweg van Kyoto naar Arashiyama.

5. Kinkaku-ji – gouden paviljoen

Wij vonden deze tempel bijzonder aangezien de tempel bijna volledig uit zuiver bladgoud bestaat. Ga vroeg in de ochtend of laat in de namiddag om de drukte te vermijden maar ook om het prachtige goud te zien oplichten met zonsopgang of zonsondergang. De tempel is door UNESCO aangewezen als World Heritage Site. Je kan na het bekijken van de tempel, wandelen door tuinen om zo weer aan de uitgang te komen.

Info: De tempel is geopend van 9u tot 17 en de toegangsprijs is 400 Yen. Je kan de tempel bereiken door de Kyoto City bus te nemen die eveneens andere bekende bezienswaardigheden passeert. De halte is ‘Kinkakuji road’.

6. Ginkaku-ji – Het zilveren paviljoen

Het zilveren paviljoen werd gebouwd door Ashikaga Yoshimasa met als doel de ‘kinkaku-ji’ tempel te overtreffen. Het huidige, zichtbare paviljoen is het enige overgebleven gebouw van een groter tempelcomplex. Normaal gezien was het de bedoeling om het overgebleven paviljoen te bedekken met zilver maar dit is er helaas nooit van gekomen. Na de dood van de eigenaar werd de tempel gewijd aan het Zen Boeddhisme. Het gebouw is dus eigenlijk nooit afgeraakt maar zo hoort het ook volgens de monniken. Ze willen hem zo laten zoals Yoshimasa hem het laatste heeft gezien. Japanners zien het als perfecte imperfectie (Wabi-Sabi).

De tempel heeft een prachtige tuin en omgeving en is daardoor zeker de moeite waard om te bezoeken. Wij gingen in de herfst en het is er dan adembenemend mooi door de felle herfstkleuren! Er hangt een rustige sfeer. Je kan vanaf dit punt ook het pad van de filosofen bewandelen. Dit is een smal pad langs een waterstroom, een wandeling van ongeveer twee kilometer langs tempeltjes en winkels.

Info: Deze tempel, die eveneens ook behoort tot het UNESCO werelderfgoed, kan je eveneens bereiken met de Kyoto City bus, de halte is ‘Ginkakuji Road’. Openingstijden: – in de zomer van 8u30 tot 17u . – In de winter van 9u tot 16u30 (1 december tot eind februari) Toegangsprijs is 500 Yen

Daguitstap Nara

Een prachtig plaatsje dat stilaan meer en meer bekend wordt omwille van zijn +- 1200 wilde (ondertussen tamme) hertjes. Wij verbleven hier twee nachten maar het is ook perfect te doen als daguitstap vanaf Kyoto.

Een prachtig plaatsje dat stilaan meer en meer bekend wordt omwille van zijn +- 1200 wilde (ondertussen tamme) hertjes. Wij verbleven hier twee nachten maar het is ook perfect te doen als daguitstap vanaf Kyoto.

Wij verbleven in het Onyado Nara Natural hotel, vlakbij het station van Nara. Vanaf Nara station kan je de Sanjodori straat steeds rechtdoor volgen tot aan Nara park. Rondom de Sanjodori straat vindt je nog vele leuke winkeltjes, restaurantjes en tempels. Bij de toeristeninformatie vlak aan het Nara station kan je een handige kaart met de belangrijkste bezienswaardigheden terug vinden waardoor je voor jezelf kan zien wat je al dan niet graag wil bezoeken.

Waarom zijn er zoveel herten in het park? Wanneer de Kasuga Taisha Shrine (bevindt zich in het Nara park) ontstond als familie shrine voor de Fujiwaras rond de 8de eeuw, nodigden ze een machtige god van het Kashima Shrine. Deze god zou zijn aangekomen rijdend op een wit hert. Sinds dan zijn de herten beschermd door de lokale bevolking.

Je kan in het Nara-park crackers kopen voor de hertjes (Shika Senbei). De hertjes buigen zelfs als je zelf voorover buigt, probeer het maar uit!

Wanneer je dieper in het park gaat, kom je ook de ‘Nara Hill’ tegen. Het is zeker een aanrader om deze te beklimmen. Je bent hier een uurtje à twee uur voor kwijt. Je hebt er een prachtig uitzicht over Nara.

Kyoto heeft een diepe indruk bij ons nagelaten. Het was een prachtig onderdeel van onze reis naar Japan en het mag zeker niet ontbreken! Laat gerust weten wat je van deze blogpost vond !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s