Canggu

Wij begonnen onze reis in Bali met een verblijf in Canggu, een relaxt surfersplaatsje aan de zee. Canggu ligt op een uurtje rijden vanaf het vliegveld. We vonden dit de perfecte bestemming om rustig te beginnen aan onze trip en te bekomen van onze jetlag.

Verblijf in Canggu:

We verbleven in Regalli Villa Canggu ter hoogte van Echo beach, een absolute aanrader! Je hebt je eigen mini-villaatje met zwembad. Ontbijt kan je bestellen en laten leveren in je huisje. Bijna alles bevindt zich buiten (de keuken, badkamer, zithoek,…) Het is je eigen mini-paradijsje. We betaalden ongeveer 100 euro per nacht, het is dus wel iets duurder als andere verblijven maar we vonden dit het zeker waard. We verbleven drie nachten in Canggu.

To do in Canggu en omgeving (drie dagen):

Dag 1: Genieten van de relaxte surfersvibe

Aan Echo beach heb je allerlei leuke strandtentjes en kan je lekker eten met zicht op de zee. In Canggu zelf zitten ook tal van culinaire hotspots waar je de lekkerste dingen kan eten voor weinig geld. Andere bekende stranden zijn Berawa en Batu Bolong, allen met zwart vulkanisch zand, leuke winkels, bars en restaurantjes. Wil je graag winkelen in een leuke bazaar? Dan is Love Anchor Canggu de plaats. Rondom vindt je nog vele andere winkeltjes. Neem rustig je tijd om rond te wandelen in Canggu. De andere dagen liepen we hier s’avonds ook nog steeds even rond.

Dag 2: Tanah Lot tempel bezoeken

Vanuit Canggu maakten we een daguitstap naar de Tanah Lot tempel. Deze ligt op ongeveer twintig minuten rijden van Canggu. De Pura Tanah Lot is een tempel die in zee ligt bovenop een rots en afhankelijk is van eb en vloed. Hij werd gebouwd als ode aan de god van de zee. Bij laag water kan je rondom de tempel wandelen. Je kan niet op de tempel, de toegang is beperkt tot de eerste vijf meter. Bij vloed bevindt de tempel zich volledig in zee. Rondom de Tanah Lot tempel vindt je tal van winkeltjes en cafeetjes. Je brengt hier ongeveer een uur à anderhalf uur door. Wij bezochten de tempel bij eb rond het middaguur omdat we lazen dat het dan rustiger is, maar het was toch enorm druk. Het is haast onmogelijk om de tempel te kunnen fotograferen zonder mensen. Daarom denken we dat het beter is dat je de tempel toch bezoekt bij vloed omdat het dan een mooier effect is wanneer deze in de zee ligt (zonder al de toeristen erom heen). Ondanks de drukte mag de tempel niet ontbreken bij een bezoek aan Bali, het is één van de bekendste tempels. Prijs: 60.000 IDR per persoon.

Na het bezoek aan de Tanah Lot tempel maakten we een tussenstop aan een rustige plantage waar je een mooi zicht hebt op rijstvelden en een prachtige foto kan nemen in een ‘balinest’. Het is echt een tip om hier even een tussenstop te maken want er waren geen enkele andere toeristen en je kan er dus rustig je tijd nemen. De naam van de plantage is: ‘Sari Uma’. Je kan er proeven van verschillende soorten thee en van de bekende koffie ‘Kopi Luwak’. In de wereld is dit één van de duurste koffiesoorten maar in Bali zelf kan je dit voor weinig geld drinken. De koffiebonen worden gegeten door Civetkatten en door de fermentatie van de koffieboon in het maagdarmkanaal krijgt de koffieboon een bijzondere smaak. Ik drink geen koffie maar zelf ben ik ook geen voorstander van praktijken waar er dieren bij aan te pas komen. Los van deze koffie vond ik de ‘tea tasting’ en het prachtige uitzicht wel erg fijn om te doen. De ‘tea tasting’ is gratis, maar uit beleefdheid/respect hebben we nadien wel thee aangekocht in het winkeltje.

Dag 3: Daguitstap naar het schiereiland Bukit Badung

Onze volgende daguitstap starten we met een bezoek aan Nusa Dua op het schiereiland Bukit Badung. Je merkt meteen dat Nusa Dua het rijkere gebied is van Bali, het is een luxebadplaats met tal van vier-en vijfsterren hotels. Het heeft mooie hagelwitte stranden met helderblauw water. Wij bezochten op Nusa Dua de water blow site, waar zeewater de lucht in spuit doordat golfen tegen de kliffen slaan. Helaas was dit bij ons erg rustig, waardoor we dit niet echt hebben kunnen bewonderen. Desondanks vonden we het wel fijn om rond te wandelen in de mooie omgeving van Nusa Dua.

Hierna bezochten we het GWK culture park met het immense GWK standbeeld op Badung. (Garuda Wisnu Kencana). Het standbeeld is 122 meter hoog en je kan het zien vanuit het vliegtuig wanneer je landt op Bali. Het standbeeld is ontworpen als grootste standbeeld van Indonesië. Het culture park is 240 HA groot en zeker de moeite waard om te bezoeken en bekijken. We betaalden 300.000 IDR om het immense beeld en omgeving te bekijken. Het park was wel nog niet volledig af en in opbouw. We vonden het daarom jammer dat je extra moet betalen om in het sculpture te kunnen gaan en hebben dit niet gedaan. De omgeving rondom het beeld is wel prachtig. We spendeerden hier ongeveer twee uur.

We sloten onze dag af in Uluwatu, het meest zuidwestelijke punt van Bali. Dit is ongeveer 45 minuten rijden vanaf Nusa Dua. Hier bezochten we de bekende Uluwatu tempel tijdens het golden hour . De tempel bevindt zich op een klif en heeft een prachtig uitzicht over de Indiaanse Oceaan. Het is zeker een aanrader om te bezoeken en rond te wandelen. Let wel op voor de vele apen die er rond wandelen en spullen durven stelen van toeristen! Prijs: 30.000 IDR per persoon.

Na het bezoek aan de tempel hebben we onze dag afgesloten in Uluwatu zelf en bekeken we de zonsondergang vanaf een leuk beachbarretje. Aangezien we beperkt waren in tijd, konden we niet langer blijven op Uluwatu, anders is een overnachting zeker een must. Voor deze daguitstap maakten we gebruik van een taxichauffeur die we hele dag ter beschikking hadden. Zeker een aanrader en haalbaar om te doen vanuit Canggu. We betaalden hiervoor ongeveer 700.000 IDR.

Ondanks we maar drie dagen verbleven in Canggu, hebben we toch het gevoel dat we veel hebben kunnen zien van de omgeving. Als je meer tijd hebt, zou ik langer verblijven in Canggu om nog meer te genieten van de relaxte sfeer die er hangt en ook een overnachting (of meer) nemen in Uluwatu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s