Citytrippen in Brugge

Deze zomer wilden we er toch eventjes tussenuit na enkele hectische maanden en besloten we in eigen land een weekendje Brugge te boeken voor onze vijf jaar samen. Brugge is de ideale romantische plek hiervoor: het is namelijk een prachtige stad met oude straten, middeleeuwse steegjes, prachtige gevels en vele kanaaltjes waardoor je het gevoel hebt terug te keren naar vroeger. De historische binnenstad van Brugge heeft niet voor niets het Unescolabel van Werelderfgoed. Brugge ligt niet ver van de zee dus is ideaal te combineren met nog enkele andere uitstapjes. Kortom: er valt enorm veel te beleven en te zien.

Verblijf in Brugge

Wij verbleven in het ‘Grand Hotel Casselbergh Brugge’. Dit vier sterren hotel ligt in het centrum van Brugge en is de perfecte uitvalsbasis om de stad te verkennen. We hebben het hotel rechtstreeks geboekt via de website en betaalden ongeveer 130 € voor een nacht in een comfort kamer inclusief ontbijt en een glaasje cava in de bar. Normaal kan je ook naar de welness in de historische kelders van het hotel, maar deze was omwille van de Covid-19 maatregelen niet toegankelijk. Je betaalt 25 euro bij voor de parking die je van te voren reserveert. Wij waren zeer tevreden van onze overnachting hier. Het hotel is heel mooi, het personeel is erg vriendelijk, er wordt correct rekening gehouden met de Covid-19 maatregelen en het ontbijt was uitgebreid en erg lekker. Zoals het hotel zelf beschrijft op de website: ‘Dit unieke hotel vermengt rijke historie met moderne luxe en neemt u terug mee naar een tijd van eclectische en adellijke sfeer.’

Onze to do’s in Brugge

Wij begonnen onze citytrip met het verkennen van de historische binnenstad en namen een kijkje op de Burg en vervolgens de Markt waar je de immense Belforttoren terug vindt. We gingen kijken op het Huidenvettersplein waar je vele gezellige restaurantjes vindt. Vlak hierbij is één van de meest gefotografeerde plekjes van Brugge: de Rozehoedenkaai. De belangrijkste winkelstraten bevinden zich tussen de Markt en de oude stadspoorten. Wanneer je de Noordzandstraat volgt, kom je uit bij de Dweerstraat waar wij een heerlijke lunch aten bij ‘That’s toast’. Vlakbij vindt je ook het het winkelcentrum ‘Zilverpand’. Bezoek zeker ook één van de vele chocoladewinkeltjes!

Hierna gingen we verder op verkenning en bezochten we het Arentshof waar je prachtige foto’s kan maken bij de Bonifaciusbrug. S’avonds is het hier erg mooi verlicht.

Onderweg kom je nog tal van andere prachtige kanaaltjes (reien) tegen met bruggen over. De naam ‘reien’ komt van de Reie, de rivier die vroeger door de binnenstad stroomde. Brugge wordt daarom ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Je kan Brugge ook verkennen per boot, dit hebben wij zelf niet gedaan omdat we de bootjes persoonlijk wat vol vonden in deze tijden.

Vervolgens namen we een kijkje in de Onze-Lieve-Vrouwekerk waar je gratis kan rondkijken. Het is één van de oudste bidplaatsen van Brugge en kent een voorgeschiedenis tot in circa 875. Hierna brachten we een bezoek aan het Sint-Janshospitaal, dit is één van de oudste hospitaalgebouwen van Europ, uit de 12de eeuw. Je betaalt 12 euro per persoon, wat we een beetje prijzig vonden aangezien je op een klein uurtje wel vrij snel rond bent.

Na dit culturele moment was het tijd voor een tussenstop. De ‘Garre’ is één van de smalste steegjes in Brugge en bevindt zich vlakbij de Markt. Je vindt er een verborgen biercaféetje in een historisch pand met meer dan 100 bieren! Absoluut een aanrader wanneer je in Brugge bent. Als je fan bent van stevige biertjes, probeer dan zeker de Tripel van de Garre. Dit is een bier van het vat dat je alleen hier kan drinken. Zelf probeerde ik een Lindemans ‘Pecheresse’ uit Je krijgt bij je drankje ook steeds enkele blokjes kaas.

We eindigden onze dag met een kijkje aan het ‘walplein’, dit was een prachtige plaats om mee af te sluiten. Het is een klein kasseipleintje waar de paarden met koets rondlopen en er enorm veel zwanen zitten op het groene grasveld. Vlakbij is het Begijnhof en het Minnewater om te bezichtigen. Er zijn vele gezellige restaurantjes in de buurt. Heb je zin in iets zoets? Je vindt hier genoeg wafeladresjes!

Persoonlijke sidenote: Spijtig genoeg had ik enkele dagen voor ons vertrek een brandwonde opgelopen waardoor we de volgende ochtend terug moesten vertrekken voor de verzorging. We hebben er het beste van gemaakt en er toch enorm van genoten. We hebben zoveel mogelijk proberen te zien ondanks de pijn, met de nodige tussenstopjes. We komen zeker nog een keertje terug naar Brugge om het de volgende keer te combineren met een bezoekje aan de Belgische kust!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s