Weekendje Hoge Venen (Ardennen)

Dit jaar gingen we op zoek naar leuke plekjes in eigen land en gingen we voor het eerst een weekendje weg in de Ardennen. Meestal trekken we de grens over en gaan we op weekend in Nederland maar we waren aangenaam verrast door ons eigen landje. Malmedy is een prachtige plaats, vlakbij de Hoge Venen met enorm mooie natuur.

Verblijf in ‘Les Terrasses de Malmedy’:

Via booking.com zochten we naar een verblijf en vonden we ‘Les Terrasses de Malmedy’: hier vindt je verschillende appartementen, huisjes en duplexen in verschillende stijlen. Wij boekten de ‘Happiness’ duplex nummer 433. Vlak voor je vertrek krijg je de code van de bareel om het terrein op te kunnen, en de code van een kluisje aan je verblijf waar je de sleutel vindt om binnen te kunnen. Alleen bij het vertrek ontmoet je iemand. Het contact verloopt op een veilige manier, niet onbelangrijk in deze tijden. We betaalden ongeveer 400 euro voor drie nachten met twee personen. Het huisje heeft alle nodige faciliteiten en benodigdheden en ligt in een prachtige omgeving, niet ver van het centrum.

Onze to do’s in Malmedy:

Op onze eerste dag namen we een kijkje in het centrum van Malmedy en gingen we naar het informatiepunt voor toeristen. Hier vonden we interessante boekjes met wandelingen en bezienswaardigheden in de buurt.

Vervolgens trokken we op pad en maakten we een eerste wandeling richting ‘Rocher de Falize’ in Bellevaux. De brouwerij van Bellevaux is een ideaal startpunt om aan deze wandeling te beginnen. Wauw, het was een enorm indrukwekkende wandeling om ons weekendje mee te beginnen. Het uitzicht vanaf ‘Rocher de Falize’ is prachtig. De wandeling zelf brengt je langs een gevarieerd landschap: je wandelt langs weilanden, langs een rivier, door bossen en komt helemaal tot rust. Ons weekendje was in september, wat maakte dat we bijna niemand tegenkwamen. We hadden de rots ook helemaal voor onszelf. De wandeling is ongeveer 9 km lang.

De volgende dag begonnen we aan een tweede wandeling ‘La Cascade du Baheyon’ in Longfaye. Deze wandeling is ongeveer 13 kilometer lang en brengt je langs één van de mooiste landschappen van de oostkantons. Het landschap wordt namelijk grotendeels gevormd door de waterval van Baheyon. Bij het begin van de wandeling kom je af en toe nog mensen tegen, maar nadien wandelden we grote stukken alleen. Je wandelt ook een stuk op het plateau van de Hoge Venen.

Op onze laatste dag maakten we de ‘Panorama de la Warche’ wandeling ter hoogte van Robbertville. Deze wandeling is korter, namelijk 5 kilometer maar heeft heel wat beklimmingen en afdalingen waardoor stevige wandelschoenen wel echt een must zijn! De wandeling start aan de ‘barrage van Robbertville’, een indrukwekkende waterdam. Tijdens de wandeling heb je prachtige uitzichten op de burcht Reinhardstein. Je komt ook de waterval van Reinhardstein tegen, deze is 60 meter hoog en daarmee de hoogste waterval van België.

Op de terugweg naar huis maakten we nog een tussenstop aan de ‘watervallen van Coo’. Deze watervallen in de rivier de amblève worden vaak als de hoogste watervallen van België beschouwd, maar eigenlijk is de waterval van Reinhardstein in de vallei van de Warche met zijn 60 meter de hoogste. Toch zijn ze erg indrukwekkend om eens te bezoeken.

Wij hebben enorm hard van ons weekendje en wandelingen in de Ardennen genoten waardoor we opnieuw terugkomen in november. We hebben zelfs hetzelfde verblijf geboekt in Malmedy omdat we hier erg tevreden van waren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s