Staycation: uitwaaien aan de kust

Dit jaar gingen we normaal drie weken op reis in november, naar New York en Canada. Helaas bracht corona daar verandering in en kozen we voor een staycation in eigen land. We begonnen onze vakantie met een weekje aan de Belgische kust om heerlijk uit te waaien en te genieten van de frisse zeelucht, wandelingen en mooie zonsondergangen.

Verblijf

Oorspronkelijk hadden we een bungalow geboekt in een leuk vakantiepark maar vlak voor ons vertrek kwamen er nieuwe maatregels en moesten alle vakantieparken dicht. Hierdoor gingen we last-minute op zoek naar een ander verblijf en vonden we gelukkig een superfijn hotel in Middelkerke, namelijk: C-aparthotel Zon en Zee. We kozen voor de studio met balkon. In de studio heb je je eigen keukentje en dit vonden we wel handig aangezien de horeca dicht was op het moment van onze vakantie. Het hotel is heel modern en ingericht door Riviera Maison. Middelkerke is rustiger dan andere steden aan zee zoals Knokke en Oostende.

To Do’s:

Op onze eerste dag maakten we een prachtige wandeling via het strand en de zeedijk van Middelkerke naar Westende. Langs de zeedijk kom je heel wat standbeelden tegen van stripfiguren. Ter hoogte van de Rotonde in Westende vind je ook drie prachtige kunstwerken terug. Terugstappen kan via de Warandeduinen. Deze duinen zijn een smalle duingordel en lopen over een lengte van ongeveer twee kilometer tussen Middelkerke en Westende. Helaas was er op onze eerste dag enorm veel wind waardoor fotograferen niet zo ideaal was.

De volgende dag wandelden we vanaf Middelkerke tot de Ijzermonding in Nieuwpoort. We begonnen onze wandeling ter hoogte van de ‘Strandlaan’ in Middelkerke. Je kan zo via de duinen een prachtige strandwandeling maken tot aan het natuurreservaat. Je kan hier niet verder omdat dit een beschermd gebied is. Je gaat de trapjes omhoog aan de vuurtoren en je kan zo verder stappen tot aan de Ijzermonding. Hier heb je een gratis overzet tot in Nieuwpoort zelf. Let op! De veerboot vaart alleen in het weekend, op feestdagen en in de schoolvakanties. Met de veerboot kom je aan ter hoogte van de Vaargeul. Je kan deze wandeling ook makkelijk omgekeerd maken, beginnend in Nieuwpoort.

Nadat we de omgeving rondom Middelkerke hebben verkend, maakten we hierna een daguitstap naar natuurreservaat Het Zwin in Knokke-Heist. Belangrijk is dat je momenteel moet reserveren! Tickets kan je makkelijk reserveren via de website. Een ticket online kost 10 euro per persoon. Bekijk hier ook zeker even de openingsdagen. Met je toegangsticket kan je een bezoek brengen aan het Zwin park en het huttenparcous. Daarnaast kan je wandelen op de Zwinvlakte, waar je twee wandellussen van 2 km hebt. Parkeren kan aan de Graaf Leon Lippensdreef. Na je bezoek aan Het Zwin heb je nog de mogelijkheid om een wandeling te maken op de internationale dijk rondom het Zwin, deze wandeling begint ook aan de parking. Je kan ook de polders verkennen of een bezoekje brengen aan Knokke zelf.

Ook erg leuk om te doen is een bezoekje brengen aan Oostende. Wij kozen ervoor om in de namiddag te gaan en hadden een prachtige zonsondergang op de Nieuwe Oostende Pier. Deze pier loopt ver in de zee en is een mooie fotolocatie. Breng zeker ook een bezoekje aan de jachthaven om de indrukwekkende Mercatorboot te bezichtigen!

Op onze laatste dag volgden we de ‘Doornpanne wandelroute‘ in Koksijde. Een fijne wandeling waarbij je de Hoge Blekker tegenkomt, de hoogste duin aan de kust. De Doorpanne, Hoge Blekker en Schipgatduinen vormen samen een aaneengesloten duinmassief van 240 hectare. Wandelingen kan je makkelijk beginnen aan het Bezoekerscentrum De Doorpanne. Wij maakten zelf de wandeling van 8 km. Je volgt hierbij de zeshoekige bordjes met ‘Doorpanne’ op. Zelf wilden we graag ook nog gaan wandelen in ‘Natuurreservaat De Westhoek’, ook wel de ‘Sahara’ genoemd. Helaas was dit erg druk, dus hebben we besloten om dit voor een volgende keer te houden.

Aangezien we nog een tegoedbon hebben voor ons oorspronkelijk verblijf in het vakantiepark ‘Holiday Village Knokke’ komt er volgend jaar zeker nog een blogpost met nieuwe tips en wandelingen aan de Belgische Kust.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s