Staycation: Hoge Venen (Ardennen)

Nadat we een weekje verbleven aan zee, trokken we het land door naar de Hoge Venen. In september hadden we reeds verbleven in Malmedy en waren we erg tevreden van ons verblijf. Doordat de vakantieparken last-minute moesten sluiten, besloten we om dit verblijf opnieuw te boeken voor tien daagjes. We hadden namelijk nog genoeg plekjes te ontdekken en wandelingen om te maken.

Verblijf in ‘Les Terrasses de Malmedy’

In september vonden we ‘Les Terrasses de Malmedy’ via booking.com. Wij boekten toen de ‘Happiness’ duplex en waren er erg tevreden van. Daarom kozen we dit plekje opnieuw als uitvalsbasis. Vlak voor je vertrek krijg je de code van de bareel om het terrein op te kunnen, en de code van een kluisje aan je verblijf waar je de sleutel vindt om binnen te kunnen. Alleen bij vertrek ontmoet je iemand, het contact verloopt dus op een veilige manier. Aangezien er vlak voor ons vertrek een nieuwe lockdown met nieuwe maatregelen werden aangekondigd, was het even onduidelijk of we nog wel konden verblijven in Malmedy. De hele tijd hadden we goed telefonisch contact met de eigenaar. Bij aankomst stond er ook een bedankje klaar voor ons tweede boeking, erg fijn!

To do’s:

1. Signal de Botragne

Op Signal de Botragne wandel je niet alleen op het hoogste punt van België (694 m hoog) maar ook in het oudste natuurreservaat van België. Parkeren kan op de parking aan Signal de Botragne zelf. Je kan er verschillende wandelingen maken. Wij maakten een prachtige wandeling van 8,5 km en volgden hiervoor de blauwe rechthoeken. De wandeling verloopt het grootste deel over houten paadjes.

2. Noir Flohay

Noir Flohay is een uniek plekje op Signal de Botragne. Deze wandeling staat niet aangegeven en is ook moeilijk te vinden online. Om het zo duidelijk mogelijk te maken heb ik onze beide wandelkaartjes toegevoegd. Hierboven zie je de aangegeven wandeling die je volgt door middel van de blauwe rechthoeken. Je start door een lang vlonderpad rechtdoor te wandelen en op een gegeven punt sla je linksaf. Om naar Noir Flohay te gaan, sla je rechtsaf, zoals je kan zien op onderstaand kaartje. Je ziet de boompjes in de verte en kan er zo verder naar toe stappen.

3. Wandelen in hart van Hoge Venen, prachtige wandeling van 16 km.

Voor deze wandeling volgden we de groene rechthoeken met een ‘slang’ als tekentje. Parkeren doe je het beste aan het kruispunt van de wegen naar Xhoffraix en Hockai. Het is een prachtige, rustige wandeling met mooie uitzichten en een gevarieerd landschap. Je wandelt door zowel bos als open vlaktes en vele vlonderpaadjes op Baraque-Michel.

4. Dagje naar Durbuy

Tijdens onze vakantie in de Hoge Venen trokken we ook wat verder naar het ‘kleinste’ stadje van de wereld. Dit is zeker eens een bezoekje waard. Je bent snel doorheen de straatjes maar via de zijkant van de grote rots kan je omhoog wandelen en heb je een prachtig uitzicht over de stad! Het is een superfijne plek om vele foto’s te trekken.

5. Wandelen in de Vallée de la warche

Tijdens ons weekendje in september maakten we al eens deze prachtige wandeling langs de waterval en de chatêau van Reinhardstein. Starten doe je aan de Barrage de Robertville. De wandeling is 5 km maar stevig omwille van moeilijke beklimmingen en pittige afdalingen. Voorzie dus zeker stevige wandelschoenen! Het is persoonlijk één van mijn favorieten vandaar dat we hem nog eens hebben gedaan. Je volgt de blauwe rechthoeken met een bloem als symbool.

6. Wandelen rondom het meer van Robertville

Je kan vanaf de parking aan de Barrage van Robertville ook de weg oversteken en beginnen aan een wandeling rondom het meer. Persoonlijk vond ik dit een iets minder interessante wandeling omdat je langs een camping en weg wandelt en dus niet altijd volledig in de natuur bent. Ik vind de wandeling rondom het meer van Bütchenbach (zie hierronder) persoonlijk fijner om te maken.

7. Meer van Bütchenbach:

Rondom het meer van Bütchenbach kan je een 10-km lange wandeling maken. Je passeert bos, weiland en zelfs een stuwdam! Bij ons was het meer op bepaalde plekken uitgedroogd waardoor je er zelfs op kon wandelen. Parkeren doe je op de parking van het Worriken centrum en je volgt de gele rechthoeken. Het wijst zich goed uit omdat je heel de tijd rondom het meer blijft wandelen en de richting goed staat aangegeven.

8. De canyon van Trôs Maret

Als je zin hebt in een avontuurlijke wandeling, ben je in Bevercé op de juiste plek. Parkeren doe je bij ‘Ferme Libert’. Je volgt de blauwe rechthoeken. De wandeling is 5,3 km maar bestaat uit enkele avontuurlijke passages, namelijk met kabels en loopbruggetjes.

Onze tien daagjes in de Hoge Venen zaten er al snel op dankzij de vele mogelijkheden om prachtige wandelingen te maken. Bekijk zeker ook nog de vorige blogpost (zie hierronder) voor andere tips in de Hoge Venen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s