Veluwe (Nederland)

Als je nood hebt aan een break van het dagelijkse leven en even wil vertoeven in de natuur, dan is de Veluwe de ideale ontspanningsbestemming. Wij maakten het compleet met het huren van een ‘Tiny house’ van Droomparken de Zanding.

Wij hebben ons weekendje gepland gepland buiten de schoolvakanties in februari wat maakte dat het enorm rustig was, zowel op het vakantiedomein als in de Veluwe.

Ons huisje was lekker warm, door de verwarming en een eigen kacheltje. Buiten was er de mogelijkheid om een eigen vuur aan te steken. Ook was er een hottub in open lucht, die je kon delen met de bewoners van de andere Tiny houses. Aangezien we er als enige waren, konden we deze volledig zelf benutten. Je kan s’morgens een ontbijtbox laten leveren aan je huisje met verse broodjes en beleg.

Het Nationale Park de Hoge Veluwe ligt een tiental minuutjes rijden van het vakantiegebied. Het is een natuurpark met ruim 5400 hectare bos, grasvlakten en zandverstuivingen. Als je geluk hebt, spot je misschien wel herten, everzwijnen en andere wilde dieren. Op de kaart die je aan de ingang kan vinden, staan de plekken aangeduid waar je het meeste kans hebt om herten te spotten. Je kan het park te voet doen en één van de vele wandelroutes volgen maar er staan ook 1700 gratis fietsen die je kan nemen om het park door te gaan. Je hebt ook de mogelijkheid om de auto te gebruiken, maar dan kan je enkel de grote wegen doen. In het park bevindt zich een parkrestaurant waar je iets kan drinken of eten.

De toegangsprijs is 9,95 euro voor een dagkaart voor volwassenen. Als je met de auto het park ingaat komt het op 7,05 euro. Een plattegrond van het park kost 2,5 euro.